3. září 2016

Postup

1. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Hrášek omyjeme a necháme okapat. V pánvi na 20 g másla zesklovatíme cibuli, pak přidáme hrášek a restujeme asi 3 minuty. Zalijeme 100 ml vody a smetanou a přivedeme k varu. Odstavíme a omáčku rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí a pepřem.

2. Mrkev, pórek a celer očistíme a nakrájíme na kousky. Fazolky propláchneme a překrájíme na poloviny. Zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, zakápneme olejem, osolíme a opepříme.

3. Filety osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a filety na něm pozvolna opečeme z obou stran dozlatova. Podáváme s omáčkou a vařenou zeleninou.

Ingredience

1 cibule
200 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
50 g másla
100 ml 33% smetany
sůl a mletý barevný pepř
150 g mrkve
150 g pórku
2 stonky řapíkatého celeru
150 g fazolových lusků
1 lžíce olivového oleje
4 filety ze pstruha (cca 600 g)
4 plátky anglické slaniny