1. března 2015

Postup

1. Kuřecí paličky očistíme. Ve velké zapékací míse smícháme sójovou a worcesterovou omáčku, ocet, cukr, grilovací koření, kari, slunečnicový olej a protlak. Vše důkladně rozšleháme metličkou a vložíme paličky. Ve směsi je důkladně obalíme a necháme odležet nejlépe přes noc.

2. Paličky druhý den opět promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 °C asi 45 minut. Během pečení paličky obracíme a podléváme podle potřeby vodou.

3. Dýni oloupeme, očistíme a nakrájíme na kousky, brambory důkladně omyjeme a přepůlíme. Dáme je na hlubší plech vyložený pečicím papírem, osolíme a přelijeme olivovým olejem. Pečeme při 170 °C asi 30 minut.

4. Pak přidáme na kostičky nakrájené rajče, natrhaný koriandr a ještě asi 5 minut dopékáme. Takto připravenou dýni podáváme s pečenými paličkami a salátem.

Ingredience

800 g kuřecích paliček
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcesterové omáčky
3 lžíce jablečného octa
60 g hnědého cukru
1 lžíce grilovacího koření
špetka kari
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce rajského protlaku nebo kečupu
500 g máslové dýně
400 g malých brambor
sůl
150 ml olivového oleje
1 velké masité rajče
svazek koriandru