1. května 2015

Postup

1. Kuřecí paličky očistíme, osolíme a opepříme. Na každou paličku položíme snítku čerstvého oregana a zabalíme ji do plátku šunky.

2. V pekáči rozehřejeme olivový olej a paličky zvolna ze všech stran opečeme. Pak je zalijeme bílým vínem, vložíme rajčátka, přepůlenou paličku česneku a přikryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

3. Alobal odstraníme, přidáme propláchnuté sterilované fazole a pečeme ještě asi 20minut dozlatova. Pečené paličky posypeme nasekaným čerstvým oreganem.

Ingredience

8 kuřecích paliček
sůl a mletý černý pepř
1 svazek oregana
8 plátků parmské šunky
4 lžíce olivového oleje
200 ml bílého vína
500 g malých rajčátek
1 celá palička česneku
400 g sterilovaných bílých fazolí