Ingredience800 g kuřecích paliček |
1. Nejdříve připravíme marinádu. V míse smícháme sójovou omáčku, olej, lžičku kari, worcester, cukr, špetku pepře, soli a papriky. Touto marinádou důkladně potřeme kuřecí paličky.
2. Paličky rozložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 35-40 minut. Během pečení je obracíme a podle potřeby podléváme vodou.
3. Česnek, pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme pokrájený pórek a cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek a očištěnou karotku. Zeleninovou směs ochutíme lžičkou kari, kayenským pepřem a římským kmínem.
4. Nakonec do pánve přidáme sterilovanou cizrnu i s nálevem. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 12 minut. Hotovou cizrnu podle chuti přisolíme. Před podáváním přidáme k cizrně opečené kuřecí paličky a vše společně prohřejeme. Ozdobíme lístky šalvěje.