1. července 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Nejdříve připravíme marinádu. V míse smícháme sójovou omáčku, olej, lžičku kari, worcester, cukr, špetku pepře, soli a papriky. Touto marinádou důkladně potřeme kuřecí paličky.

2. Paličky rozložíme do pekáčku a podlijeme trochou vody. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 35-40 minut. Během pečení je obracíme a podle potřeby podléváme vodou.

3. Česnek, pórek a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme pokrájený pórek a cibuli. Pak přidáme nasekaný česnek a očištěnou karotku. Zeleninovou směs ochutíme lžičkou kari, kayenským pepřem a římským kmínem.

4. Nakonec do pánve přidáme sterilovanou cizrnu i s nálevem. Přiklopíme pokličkou a dusíme asi 12 minut. Hotovou cizrnu podle chuti přisolíme. Před podáváním přidáme k cizrně opečené kuřecí paličky a vše společně prohřejeme. Ozdobíme lístky šalvěje.

Ingredience

800 g kuřecích paliček
8 stroužků česneku
1 menší pórek
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
300 g baby karotky
2 lžičky kari
kayenský pepř
římský kmín
400 g sterilované cizrny
snítka šalvěje
Marináda:
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce krupicového cukru
mletý černý pepř
sůl
mletá sladká paprika