1. září 2015

Postup

1. V misce smícháme med, sójovou omáčku, hořčici, sůl a pepř. Směs prošleháme vidličkou. Kuřecí paličky potřeme medovou marinádou a necháme odpočinout v chladu nejlépe přes noc.

2. Všechnu zeleninu očistíme. Pastinák a mrkev nakrájíme na větší hranolky, cuketu na kolečka a cibuli na měsíčky.

3. Marinované paličky rozložíme do pekáčku a podlijeme vývarem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a vše přelijeme olivovým olejem. Vrátíme zpět do trouby a pečeme ještě 30 minut. Během pečení přeléváme paličky i zeleninu výpekem. Upečené paličky podáváme s pečenou zeleninou, posypané čerstvými bylinkami.

Ingredience

1000 g kuřecích paliček
1 velký pastinák
2 mrkve
1 cuketa
1 červená cibule
200 ml masového vývaru
4 lžíce olivového oleje
bylinky na ozdobu
Marináda:
2 lžíce medu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
sůl a mletý černý pepř