1. září 2016

Postup

1. Batáty oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Dáme je do mísy, zakápneme olejem a posypeme solí a pepřem. Pak je rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Upečené brambory necháme zchladnout.

2. Kuskus v míse zalijeme 500 ml vroucí vody. Přidáme sůl, lžíci oleje a kurkumu a promícháme. Přiklopíme a necháme odstát asi 20 minut. Brokolici rozebereme na růžičky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Ihned je zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.

3. Omytá rajčata překrájíme na čtvrtky a dáme do mísy. Promícháme s okapaným hráškem, rukolou, brokolicí a kuskusem. Na dresink promícháme pomerančovou šťávu s medem a olejem. Salát rozdělíme na talíře a doplníme bramborami. Podáváme s medovým dresinkem.

Ingredience

600 g batátů
1 lžíce olivového oleje + na zakápnutí
sůl a mletý černý pepř
1 lžička kurkumy
200 g kuskusu
300 g brokolice
200 g cherry rajčátek
100 g sterilovaného hrášku
2 hrsti rukoly
Dresink:
šťáva ze 2 pomerančů
2 lžíce medu
3 lžíce olivového oleje