30. srpna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Tofu pokrájíme na kostky. Očištěnou zeleninu a houby na nudličky. V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme nasekaný česnek. Vsypeme zeleninu, šesnek a houby a za stálého míchání opékáme 4 minuty.

2. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a cukrem. Škrob rozmícháme v trošce vody a přilijeme do pánve. Vše necháme přejít varem a odstavíme. Přidáme tofu a klíčky, zakápneme sezamovým olejem a podáváme společně s nudlemi uvařené podle návodu.

Ingredience

150 g tofu
¼ čínského zelí
1 zelenou papriku
1 červenou papriku
2 mrkve
200 g žampiónů
5 lžic olivového oleje
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce sójové omáčky
4 lžíce třtinového cukru
2 lžičky škrobu
100 g mungo klíčků
1 lžička sezamového oleje (nemusí být)
200 g vařených rýžových nudlí