29. srpna 2016

Postup

1. Očištěné krůtí maso nakrájíme na kostky. V misce smícháme kari pastu, rybí a ústřičnou omáčku. Do pikantní směsi vložíme maso a důkladně promícháme. Necháme asi 3 hodiny odležet.

2. Mezitím připravíme dresink. Do misky vymačkáme šťávu z limetek, přidáme cukr a důkladně promícháme, aby se cukr úplně rozpustil. Pak vmícháme sůl, olivový olej a nakonec nasekanou pažitku.

3. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a kostky marinovaného krůtího masa na něm ze všech stran opečeme.

4. Avokádo rozkrojíme a odstraníme pecku. Lžící vykrojíme dužinu ze slupky a nakrájíme ji na plátky. Plátky avokáda naskládáme vějířovitě na talíř, přelijeme limetovým dresinkem a posypeme červeným pepřem. Ke carpacciu přidáme opečené krůtí maso a ozdobíme bylinkami.

Ingredience

600 g krůtích prsou
1 lžička červené kari pasty
1 lžíce rybí omáčky
3 lžíce ústřičné omáčky
2 limetky
1 lžíce hnědého cukru
sůl
4 lžíce olivového oleje
1/2 svazku pažitky
2 lžíce slunečnicového oleje
2 zralá avokáda
špetka drceného červeného pepře
čerstvé bylinky na ozdobení