Ingredience600 g krůtích prsou |
1. Očištěné krůtí maso nakrájíme na kostky. V misce smícháme kari pastu, rybí a ústřičnou omáčku. Do pikantní směsi vložíme maso a důkladně promícháme. Necháme asi 3 hodiny odležet.
2. Mezitím připravíme dresink. Do misky vymačkáme šťávu z limetek, přidáme cukr a důkladně promícháme, aby se cukr úplně rozpustil. Pak vmícháme sůl, olivový olej a nakonec nasekanou pažitku.
3. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a kostky marinovaného krůtího masa na něm ze všech stran opečeme.
4. Avokádo rozkrojíme a odstraníme pecku. Lžící vykrojíme dužinu ze slupky a nakrájíme ji na plátky. Plátky avokáda naskládáme vějířovitě na talíř, přelijeme limetovým dresinkem a posypeme červeným pepřem. Ke carpacciu přidáme opečené krůtí maso a ozdobíme bylinkami.