28. srpna 2016

Postup

1. Pikantní máslo: chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji nadrobno. Česnek prolisujeme. Máslo nakrájíme na kostičky, dáme do kastrůlku a na mírném ohni ho rozpustíme. Přidáme nasekanou chilli papričku, prolisovaný česnek, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru z limetky, sůl a zelenou chilli omáčku. Máslo vlijeme do misky a necháme v chladu ztuhnout. Máslem potom potíráme grilovaná křídla při servírování.

2. Křídla očistíme, opláchneme a osušíme. Z jedné limetky vymačkáme šťávu. Smícháme ji s olejem, prolisovanými stroužky česneku, asi půl lžičkou soli a pepřem. Směsí potřeme křídla a necháme je chvilku při pokojové teplotě odpočinout.

3. Rozpálíme gril. Křídla na něj rozložíme a opékáme asi 20 minut. Během opékání je obracíme, aby se nepřipálila. Servírujeme ještě horká s pálivým máslem, limetkou a kolečky chilli papričky.

Ingredience

2000 g kuřecích křídel
2 limetky
1 lžíce oleje
8 stroužků česneku
sůl a hrubě mletý černý pepř
Na pikantní máslo:
1 zelená chilli paprička
2 stroužky česneku
100 g másla
2 lžíce nasekaného koriandru
1 lžička limetové kůry
1 lžička hrubé mořské soli
1 lžička zelené chilli omáčky (můžeme vynechat)