Ingredience2000 g kuřecích křídel |
1. Pikantní máslo: chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme ji nadrobno. Česnek prolisujeme. Máslo nakrájíme na kostičky, dáme do kastrůlku a na mírném ohni ho rozpustíme. Přidáme nasekanou chilli papričku, prolisovaný česnek, nasekaný koriandr, nastrouhanou kůru z limetky, sůl a zelenou chilli omáčku. Máslo vlijeme do misky a necháme v chladu ztuhnout. Máslem potom potíráme grilovaná křídla při servírování.
2. Křídla očistíme, opláchneme a osušíme. Z jedné limetky vymačkáme šťávu. Smícháme ji s olejem, prolisovanými stroužky česneku, asi půl lžičkou soli a pepřem. Směsí potřeme křídla a necháme je chvilku při pokojové teplotě odpočinout.
3. Rozpálíme gril. Křídla na něj rozložíme a opékáme asi 20 minut. Během opékání je obracíme, aby se nepřipálila. Servírujeme ještě horká s pálivým máslem, limetkou a kolečky chilli papričky.