Ingredience300 g velkých bílých fazolí |
1. Fazole namočíme přes noc do studené vody, pak je propláchneme a scedíme. Dáme je do většího hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 50 minut. Pak vodu slijeme a fazole necháme okapat.
2. Pórek očistíme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek, cukr a česnek a opékáme, až začne cukr karamelizovat.
3. Rajčata a hrušku nakrájíme na malé kostičky a přidáme k pórku. Ochutíme fenyklem, solí, pepřem, zalijeme vínem, octem a krátce podusíme. Piniové oříšky opražíme nasucho na plechu v troubě.
4. Do pánve na konec přidáme fazole, najemno nasekanou šalvěj a piniové oříšky. Krátce podusíme a podáváme ozdobené bylinkami.