27. srpna 2016

Postup

1. Fazole namočíme přes noc do studené vody, pak je propláchneme a scedíme. Dáme je do většího hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme asi 50 minut. Pak vodu slijeme a fazole necháme okapat.

2. Pórek očistíme a nakrájíme najemno. Česnek prolisujeme. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek, cukr a česnek a opékáme, až začne cukr karamelizovat.

3. Rajčata a hrušku nakrájíme na malé kostičky a přidáme k pórku. Ochutíme fenyklem, solí, pepřem, zalijeme vínem, octem a krátce podusíme. Piniové oříšky opražíme nasucho na plechu v troubě.

4. Do pánve na konec přidáme fazole, najemno nasekanou šalvěj a piniové oříšky. Krátce podusíme a podáváme ozdobené bylinkami.

Ingredience

300 g velkých bílých fazolí
1 pórek
3 stroužky česneku
2-3 lžíce oleje
1 lžička hnědého cukru
2 rajčata
1 hruška
špetka fenyklu
sůl a mletý pepř
200 ml bílého vína
2 lžíce vinného octa
2 lžíce piniových oříšků
1 snítka šalvěje
1 snítka bylinky na ozdobu