25. února 2015

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Rybí filety očistíme a nasolíme. Pak je na oleji v pánvi z obou stran opečeme.

2. Špenát necháme v sítku rozmrazit. Přebytečnou tekutinu zlehka vymačkáme. V kastrůlku na trošce oleje zvolna orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme špenát. Osolíme ho, opepříme a jen krátce podusíme.

3. Těstoviny promícháme se špenátem a na kousky nakrájenou rybou. Směs rozprostřeme do vymaštěné zapékací misky a v troubě předehřáté na 200 °C necháme asi 10 minut zapéct.

4. Vejce rozšleháme se smetanou a sýrem a rovnoměrně rozlijeme na těstoviny v pekáčku. Nákyp při 170 °C dopékáme asi 30 minut.

Ingredience

300 g krátkých těstovin (penne, fusilli apod.)
sůl
500 g filetů z tresky
olivový olej
500 g mraženého listového špenátu
1 menší cibuli
2 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
2 vejce
250 ml smetany
100 g strouhaného sýra (eidam, madeland apod.)