25. července 2015

Postup

1. Lilky očistíme a podélně nakrájíme na plátky. Osolíme je a asi 15 minut necháme vypotit. Pak plátky osušíme, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem je za občasného otáčení opečeme dozlatova.

2. Česnek nasekáme nadrobno a necháme zezlátnout na oleji v kastrůlku. Přidáme rajčata a nasekané lístky bazalky. Rajčata osolíme, opepříme a asi 15 minut podusíme. Omáčku dle potřeby přisladíme.

3. Špagety uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a promícháme s omáčkou a na kousky pokrájenou mozzarellou.

4. Zapékací misku vytřeme olejem a dno i boky vyložíme částí plátků lilku. Formu naplníme špagetami. Navrch rozložíme zbylý lilek. Těstoviny zakapeme olejem a při 170 °C zapékáme asi 40 minut.

Ingredience

2 lilky
sůl
4 stroužky česneku
olivový olej
800 g sekaných rajčat z konzervy
hrst lístečků bazalky
drcený černý pepř
dle chuti cukr
500 g špaget
200 g mozzarelly