25. dubna 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, papriky očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.

2. Plechovky tuňáka otevřeme a olej vlijeme do pánve. Osmahneme na něm česnek, pak přidáme papriky a také je orestujeme. Vše zalijeme rajčaty. Přidáme olivy, tuňáka, těstoviny a bazalku. Vše dochutíme solí, pepřem a chilli kořením a společně prohřejeme.

3. Zapékací misku vymažeme olejem a rozprostřeme do ní směs z pánve. Vše zasypeme směsí strouhanky a parmazánu. Těstoviny zapékáme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Ingredience

300 g krátkých těstovin
sůl
3 stroužky česneku
2 papriky (červená a žlutá)
2 plechovky tuňáka v oleji (á 180 g)
400 g sekaných rajčat z konzervy
100 g černých oliv
mletý černý pepř
chilli koření
hrst lístečků bazalky
olej na vymazání formy
30 g strouhanky
50 g strouhaného parmazánu