25. června 2015

Postup

1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je a necháme okapat.

2. Z rozmrazeného špenátu vymačkáme tekutinu. Na troše oleje v pánvi orestujeme oloupaný, nadrobno nasekaný česnek. Přidáme špenát. Osolíme ho, opepříme a prohřejeme. Přisypeme rozmrazenou kukuřici s hráškem. Vše promícháme a odstavíme.

3. Těstoviny promícháme se směsí z pánve a nadrobno nakrájenou šunkou. Pak je přendáme do zapékací misky vymaštěné olejem a zalijeme je osolenými a opepřenými vejci rozšlehanými se smetanou.

4. Těstoviny posypeme sýrem a vložíme do trouby. Při 180 °C je zapékáme asi 30 minut.

Ingredience

300 g krátkých těstovin (fussili)
sůl
250 g mraženého listového špenátu
olivový olej
2 stroužky česneku
mletý černý pepř
150 g mraženého hrášku
150 g mražené kukuřice
150 g šunky
3 vejce
200 ml smetany
150 g strouhaného tvrdého sýra