25. srpna 2015

Postup

1. Mangold omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupaný česnek nasekáme na plátky. Lososa očistíme a nakrájíme na kostky.

2. Ve větší pánvi na olivovém oleji orestujeme nejdříve česnek, pak přidáme mangold, krátce opečeme a dáme do mísy.

3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě. Scedíme je a propláchneme studenou vodou. Těstoviny dáme do mísy k mangoldu a česneku. Promícháme je s nakrájeným lososem, smetanou, nastrouhaným čedarem a nasekaným koprem.

4. Směs ochutíme solí i pepřem a rozdělíme ji do zapékacích misek. Zapékáme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut.

Ingredience

2 svazky mangoldu
4 stroužky česneku
300 g filetu z lososa
olivový olej
300 g těstovin orecchiette
sůl
200 ml 12% smetany
100 g čedaru
6 snítek kopru
mletý černý pepř