23. února 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Orestujeme ji na troše rozehřátého oleje, přilijeme vývar, víno a přidáme bobkový list, pepř a sůl. Krátce povaříme a přecedíme. Vložíme část nahrubo nastrouhané řepy a povaříme.

2. Bramborový škrob smícháme s trochou studené vody a nalijeme k řepě. Povaříme a zahuštěnou řepu ochutíme solí a pepřem.

3. Tresku osolíme, pokapeme olejem, posypeme drceným pepřem a po obou stranách opečeme. Filety vyjmeme a uchováme v teple stranou.

4. Zbylou červenou řepu nakrájíme na hranolky a povaříme v osolené vodě. Přecedíme, necháme okapat a krátce orestujeme na oleji společně s nakrájenou jarní cibulkou a snítkou tymiánu. Řepu s cibulkou rozdělíme na talíře, podlijeme omáčkou, přidáme rybu a ozdobíme tymiánem.

Ingredience

1 cibule
50 ml olivového oleje
100 ml kuřecího vývaru
150 ml červeného vína
2 bobkové listy
mletý černý pepř
sůl
400 g červené řepy
1 lžička bramborového škrobu
600 g filetů z tresky
drcený pepř
2 jarní cibulky
tymián