23. března 2015

Postup

1. Filety z tresky opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je, opepříme, posypeme zeleninovou přísadou Kucharek, mletou paprikou a zakapeme olivovým olejem. Necháme krátce v chladu odležet.

2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtiny a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Stejně nakrájíme slaninu. Rajčátka omyjeme a osušíme.

3. Tresku napichujeme střídavě se zeleninou a slaninou na špejle. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme rybí špízy a ze všech stran je opečeme.

4. Pak špízy přendáme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C dopékáme asi 10 minut. Podáváme s opečenými bramborami a doplníme zeleninovým salátem.

Ingredience

Na 4 porce (8 špízů):
600 g filetů z tresky
sůl a mletý pepř
2 lžičky zeleninové přísady Kucharek
1 lžička mleté papriky
50 ml olivového oleje
1 cibule
1 žlutá paprika
100 g slaniny
8 keříkových rajčat
olej na opečení