Ingredience800 g filetů z tresky |
1. Filety z ryby očistíme. Nasolíme je, opepříme a necháme je odležet. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Když zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky.
2. Cibule s česnekem oloupeme, nasekáme a orestujeme je na troše oleje v pánvi. Směs osolíme, opepříme, vmícháme do ní oregano a odstavíme ji.
3. Pekáček vymažeme máslem a rozložíme do něj brambory. Osolíme je, opepříme a zakryjeme cibulovou směsí. Navrch položíme rybí filety.
4. Šalotky oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky s rajčátky očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčátka překrojíme. Zeleninu společně s olivami rozprostřeme na ryby. Vše zakapeme olejem a vložíme do trouby. Rybu při 180 °C pečeme 30-40 minut.