23. září 2015

Postup

1. Filety z ryby očistíme. Nasolíme je, opepříme a necháme je odležet. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Když zchladnou, oloupeme je a nakrájíme na plátky.

2. Cibule s česnekem oloupeme, nasekáme a orestujeme je na troše oleje v pánvi. Směs osolíme, opepříme, vmícháme do ní oregano a odstavíme ji.

3. Pekáček vymažeme máslem a rozložíme do něj brambory. Osolíme je, opepříme a zakryjeme cibulovou směsí. Navrch položíme rybí filety.

4. Šalotky oloupeme a nakrájíme nahrubo. Papriky s rajčátky očistíme. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčátka překrojíme. Zeleninu společně s olivami rozprostřeme na ryby. Vše zakapeme olejem a vložíme do trouby. Rybu při 180 °C pečeme 30-40 minut.

Ingredience

800 g filetů z tresky
sůl a mletý černý pepř
1000 g salátových brambor
3 cibule
4 stroužky česneku
olivový olej
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
máslo na vymaštění pekáčku
2 šalotky
3 papriky (různé barvy)
250 g cherry rajčátek
120 g vypeckovaných černých oliv