23. června 2015

Postup

1. Houby očistíme, opláchneme a 2/3 jich nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

2. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a necháme v něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené houby a krátce je podusíme. Přimícháme oregano, osolíme a zalijeme vínem. Zvolna svaříme asi na polovinu.

3. Omáčku rozdělíme do misek vytřených olejem, přidáme porce ryby, osolíme je a pokapeme lehce citronem. Přidáme plátky zbylých hub, přelijeme smetanou rozmíchanou se žloutky, solí a pepřem.

4. Nakonec posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut.

Ingredience

400 g čerstvých hub
2 středně velké červené cibule
3 lžíce másla
1 lžička oregana
sůl
250 ml červeného vína
2 lžíce oleje
600 g tresky nebo rybího filé
1/2 citronu
150 g zakysané smetany
2 žloutky
80 g strouhaného ementálu
1 chilli paprička