23. srpna 2015

Postup

1. Kuskus připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Fazolky očistíme, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 3 minuty. Pak je ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat.

2. Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm nakrájenou šalotku, přidáme kari, kuskus, chilli, kmín a zalijeme vývarem. Krátce povaříme, přidáme fazolky, osolíme a vše už jen prohřejeme.

3. Pekáček vyložíme pečicím papírem. Očištěné filety z tresky pokapeme šťávou z půlky citronu, osolíme, dáme do pekáčku a poklademe vločkami másla.

4. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15 minut. Hotovou tresku podáváme s kuskusem a fazolkami. Zdobíme citronem a koprem.

Ingredience

150 g kuskusu
250 g fazolek
sůl
3 lžíce olivového oleje
1 šalotka
2 lžíce kari koření
špetka chilli
špetka drceného kmínu
100 ml vývaru
4 filety z tresky (po 150 g)
1 citron
2 lžíce másla
kopr