21. srpna 2016

Postup

1. Houby dobře očistíme, opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky.

2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme nakrájené houby, brambory, koření a sůl. Přiklopíme a vaříme do poloměkka.

3. Mouku rozmícháme v trošce smetany, přilijeme ji do polévky, opatrně promícháme a vaříme do změknutí brambor.

4. Nakonec přilijeme zbylou smetanu a krátce povaříme. Polévku můžeme zjemnit lžící másla nebo zakysanou smetanou.

Ingredience

300 g čerstvých hub
200 g brambor
1000 ml vody
6 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
sůl
1 lžíce hladké mouky
250 ml smetany
pažitka nebo petrželka
1 lžíce másla nebo zakysané smetany