20. srpna 2016

Postup

1. Kachní stehna očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do pekáče. Přidáme maso a podlijeme trochou vody. Vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme cca 90 minut (podle velikosti stehen). Během pečení maso přeléváme výpekem.

2. Mezitím očistíme mrkev, větší kusy podélně rozkrojíme a krátce orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle. Přilijeme víno, osolíme a opepříme. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut.

3. Tymián omyjeme, necháme okapat a lístky otrháme. Mrkev dochutíme citronovou šťávou a promícháme s tymiánovými lístky. Deset minut před koncem pečení kachních stehen přidáme podušenou mrkev do pekáčku a společně dopečeme.

Ingredience

4 kachní stehna
sůl
2 lžičky čerstvě drceného pepře
1 cibule
800 g mrkve
2 lžíce másla
125 ml suchého bílého vína
1 malý svazek tymiánu
1 lžička citronové šťávy