18. listopadu 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme jej k varu. Kuskus nasypeme do mísy, zalijeme vroucím vývarem a promícháme. Přiklopíme a necháme asi 10 minut odstát.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Fazole scedíme a rozmačkáme vidličkou.

3. Kuskus prokypříme vidličkou a necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme vejce, cibuli, česnek, fazole, chilli papričku a koriandr. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

4. Z kuskusové směsi tvarujeme karbanátky, které smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Karbanátky necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Ingredience

300 ml zeleninového vývaru
300 g kuskusu
1 malá cibule
3 stroužky česneku
240 g (1 plechovka) bílých fazolí
1 vejce
2 lžíce nasekaného koriandru
sůl a mletý černý pepř
olej na smažení