18. srpna 2015

Postup

1. Kuskus nasypeme do mísy, promícháme s 1 lžící olivového oleje a zalijeme vroucím vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat.

2. Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Rajčátka omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a opečeme na něm plátky cukety a celá rajčátka.

3. Nabobtnalý kuskus prokypříme a promícháme s cizrnou a opečenou zeleninou. V misce smícháme zbylý olej, citronovou šťávu a med, ochutíme špetkou pepře a solí. Zálivku promícháme s kuskusem, přidáme nasekanou petrželku a bazalku. Před podáváním kuskus posypeme rozdrobeným sýrem.

Ingredience

300 g kuskusu
4 lžíce olivového oleje
500 ml zeleninového vývaru
250 g sterilované cizrny
1 menší cuketu
sůl a mletý černý pepř
250 g cherry rajčátek
1 lžíci citronové šťávy
2 lžičky medu
1 svazek petržele
4 snítky čerstvé bazalky
100 g sýra balkánského typu