18. ledna 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Papriky zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky, lilek, cuketu a cibuli na kolečka. Mátu omyjeme, osušíme a otrháme z ní lístky.

2. Nakrájenou zeleninu rozprostřeme na plech, osolíme a zakapeme olivovým olejem. Pak ji vložíme do vyhřáté trouby a při teplotě 220 °C pečeme asi 15 minut, než zelenina zezlátne.

3. V menším kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme kari, kurkumu a skořici. Koření krátce orestujeme, než se rozvoní. Přimícháme kuskus, zalijeme 370 ml vody a přivedeme k varu. Pak kuskus odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou asi 10 minut odstát, aby nasákl tekutinu.

4. Nakonec kuskus jemně promícháme vidličkou a podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme jej do misek, přidáme pečenou zeleninu a dozdobíme lístky máty. Kořeněný kuskus se hodí jako samostatné lehké jídlo nebo jako příloha k masu.

Ingredience

3 červené papriky
1 menší lilek
2 menší cukety
1 červenou cibuli
2 snítky máty
sůl a drcený černý pepř
4 lžíce olivového oleje
30 g másla
2 lžičky kari
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mleté skořice
200 g kuskusu