18. srpna 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a pokrájíme nahrubo. Stroužky česneku a chilli papričku očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a cibuli s česnekem a chilli papričkou opečeme doměkka. Pak přidáme mleté chilli, uzenou papriku a rajčata. Vše promícháme, přivedeme k mírnému varu a vaříme asi 20 minut do zhoustnutí. Zeleninovou směs podle chuti osolíme a opepříme.

2. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na osminky. Vaříme je 10 minut v páře.

3. Na menší kousky nakrájené chorizo dáme do hluboké pánve, zlehka opečeme a přebytečný tuk odsajeme papírovou utěrkou. Do pánve přilijeme zbylý olej, přidáme brambory a vše zvolna opečeme. Brambory s chorizem přendáme do mísy, přelijeme omáčkou a podáváme.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
špetka mletého chilli
špetka uzené papriky
400 g sterilovaných krájených rajčat
sůl a mletý černý pepř
1000 g nových brambor
250 g salámu chorizo (nebo klobásek)