16. února 2015

Postup

1. Na prkénko rozložíme čtyři menší filety z pražmy královské (můžeme použít I další druhy, např. mořského vlka, tresku nebo jinou bílou rybu). Připravíme si 8 lístků šalvěje a 8 plátků parmské šunky. Rybu lehce osolíme, na každý filet položíme dva plátky parmské šunky a navrch dva lístky šalvěje. Připíchneme je k rybě párátkem.

2. V pánvi rozehřejte olej s máslem. Do rozpáleného tuku položíme filety nejprve šalvějí dolů. Za minutu rybu otočíme a velmi krátce opečeme. Přilijeme bílé víno a minutu podusíme.

3. Rybu vyndáme a do pánve přidáme kousek másla obalený v hladké mouce. Promícháme, až vznikne jemně zahuštěná omáčka, a filety jí na talíři přelijeme. Jako přílohu podáváme lehce oblanšírovaný špenát nebo mladý mangold.

Ingredience

4 filety z pražmy (a 150 g)
8 lístků šalvěje
8 plátků parmské šunky
sůl
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
100 ml bílého vína
oříšek másla v hladké mouce