16. srpna 2015

Postup

1. Kapary nasekáme. Maso očistíme, osolíme, opepříme a vetřeme do něj nasekané kapary. Položíme ho na pečicí papír, poklademe kousky sušených rajčat a tymiánem a přelijeme asi 80 ml olivového oleje.

2. Maso zabalíme do pečicího papíru a konce převážeme provázkem. Vložíme ho do pekáčku a podlijeme vínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 25-30 minut. Pak maso vyndáme a necháme v papíru odpočinout.

3. Mezitím nakrájíme papriky na malé kostičky, dáme je do misky, přidáme nasekanou petrželku, zbylý olivový olej, osolíme a promícháme.

4. Maso rozbalíme a rajčata s výpekem dáme do mixéru. Vše rozmixujeme na hustou pastu. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s paprikovým salátem a pastou ze sušených rajčat.

Ingredience

2-3 lžíce kaparů
800 g telecí kýty
sůl a mletý černý pepř
200 g sušených rajčat naložených v oleji
několik snítek čerstvého tymiánu
100 ml olivového oleje
200 ml bílého vína
2 barevné papriky
1 snítka petrželky