16. května 2015

Postup

1. Cibuli s česnekem oloupeme, papriku očistíme. Vše nakrájíme na drobné kostičky. Kuřecí stehna opláchneme a osušíme. Pak je osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku setřeseme.

2. V pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm z obou stran opečeme. Vyjmeme je a ve výpeku orestujeme pokrájenou zeleninu. Podlijeme ji vínem a mícháme, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.

3. Do pánve přilijeme sekaná rajčata a vývar. Přidáme kapary, oregano a trochu soli s pepřem.

4. Opečená stehna vrátíme do pánve. Přiklopíme je a necháme dusit asi 40 minut. Dle potřeby přiléváme vodu. Nakonec do omáčky vmícháme nasekané lístečky bazalky.

Ingredience

4 kuřecí stehna
1 cibule
3 stroužky česneku
1 červená paprika
sůl a mletý černý pepř
hladká mouka na obalení
olivový olej
200 ml bílého vína
400 g sekaných rajčat z konzervy
asi 200 ml zeleninového vývaru
3 lžíce kaparů
2 lžičky sušeného oregana
hrst lístečků bazalky