16. dubna 2015

Postup

1. Špagety vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříme je na skus. Scedíme je a necháme okapat. Trochu vody ze špaget si ponecháme stranou.

2. Klobásky nakrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli s česnekem. Přidáme nakrájenou klobásu a orestujeme ji.

3. Cherry rajčátka opláchneme a překrojíme napůl. Přidáme je do pánve a necháme mírně změknout. Pak vmícháme těstoviny a bazalku. Vše podlijeme troškou vody z těstovin, podle chuti osolíme a opepříme a společně vše ještě chvíli prohřejeme. Parmazán nastrouháme a jednotlivé porce jím posypeme.

Ingredience

400 g špaget
sůl
1 cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
2 kvalitní italské klobásky
250 g cherry rajčat
hrst lístků bazalky
drcený černý pepř
50 g parmazánu