15. srpna 2016

Postup

1. V hrnci na oleji orestujeme cibulku, až zesklovatí. Přidáme drcený česnek a společně opékáme ještě 1 minutu. Pak přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a harissu a opět krátce opečeme. Nakonec přidáme brambory a vývar. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až brambory změknou.

2. Mezitím cizrnu propláchneme studenou vodou a osušíme. V pánvi zahřejeme zbylý olej a cizrnu opečeme dokřupava.

3. Brambory uvařené doměkka rozmixujeme ponorným mixérem, aby byla polévka krémově hladká. Dochutíme ji solí, pepřem a harissou. V misce polévku doplníme křupavou cizrnou, pepřem a výhonky.

Ingredience

3 lžíce panenského olivového oleje
1 menší cibuli nakrájenou nadrobno
2 podrcené stroužky česneku
1/2 lžičky mleté sladké papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce paprikové pasty harissa
500 g oloupaných a nastrouhaných sladkých brambor
1,2 l zeleninového vývaru
400 g sterilované cizrny
výhonky
sůl a černý drcený pepř