Ingredience50 g hlívy |
1. Houby očistíme, ale neoplachujeme je vodou. Hlívu, shitaké a žampiony nakrájíme na menší kousky, malé lišky necháme vcelku. Šalotku nakrájíme nadrobno.
2. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. V pánvi zahřejeme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme žampiony a lišky a chvilku restujeme. Pak přidáme shitake a hlívu, vše osolíme a opepříme a necháme ještě chvíli restovat.
3. Rajče rozkrojíme, vykrojíme měkký střed se semínky a pevnou dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme je do pánve a jen krátce prohřejeme. Přilijeme smetanu a necháme minutu provařit.
4. Uvařené těstoviny scedíme a promícháme je s houbovou směsí v pánvi. Nakonec je posypeme petrželkou.