11. srpna 2015

Postup

1. Houby očistíme, ale neoplachujeme je vodou. Hlívu, shitaké a žampiony nakrájíme na menší kousky, malé lišky necháme vcelku. Šalotku nakrájíme nadrobno.

2. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. V pánvi zahřejeme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme žampiony a lišky a chvilku restujeme. Pak přidáme shitake a hlívu, vše osolíme a opepříme a necháme ještě chvíli restovat.

3. Rajče rozkrojíme, vykrojíme měkký střed se semínky a pevnou dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme je do pánve a jen krátce prohřejeme. Přilijeme smetanu a necháme minutu provařit.

4. Uvařené těstoviny scedíme a promícháme je s houbovou směsí v pánvi. Nakonec je posypeme petrželkou.

Ingredience

50 g hlívy
50 g shitake
50 g hnědých žampionů
1 velký bílý žampion
100 g lišek
1 šalotka
500 g chlazených těstovin (tagliatelle)
3 lžíce řepkového oleje
sůl a mletý černý pepř
1 velké rajče
100 ml smetany 12 %
1 lžíce pokrájené petrželky