11. října 2015

Postup

1. Houby očistíme a zespodu nasolíme. Vejce rozšleháme se smetanou a trochu je osolíme. Houby obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance. Pak je na oleji nebo sádle v pánvi usmažíme dozlatova. Přendáme je do trouby předehřáté na 160 °C a asi 6 minut je necháme dojít.

2. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nakrájíme nadrobno. Okurku omyjeme nebo i oloupeme, podélně ji rozřízneme a lžičkou z ní odstraníme semínka. Pak ji nakrájíme na špalíčky.

3. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. V mističce ji smícháme s hořčicí, olejem a octem. Dresink dochutíme solí, pepřem, popřípadě trochou cukru.

4. Okurku vsypeme do mísy, zalijeme dresinkem a promícháme. Pak přidáme brambory a kapary. Salát dochutíme solí a pepřem a necháme v lednici vychladit. Podáváme k řízkům.

Tip: Pokud chceme, aby byl salát barevnější, můžeme do něj přidat 250 g cherry rajčátek.

Ingredience

Houbové řízky:
800 g klobouků lesních hub
sůl
4 vejce
6 lžic smetany
hladká mouka a strouhanka na obalování
olej nebo sádlo na smažení
Bramborový salát:
600 g salátových brambor
1 salátová okurka
1 červená cibule
1 lžíce pikantní hořčice
5 lžic slunečnicového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
mletý černý pepř
cukr
1-2 lžíce kaparů