11. září 2015

Postup

1. Houby očistíme, cibuli a česnek oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a lehce osmahneme cibuli i česnek.

2. Přimícháme houby, sůl, pepř, nasekaný tymián, protlak, sójovou omáčku a pokrájenou chilli papričku. Dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Směs odstavíme a necháme zchladnout.

3. Krajíce chleba překrojíme napůl, potřeme zbylým olejem a rozložíme na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme dozlatova.

4. Do vychladlé houbové směsi přidáme hořčici, sladkou papriku, trochu petržele a hotový tatarák nandáme na topinky. Ozdobíme zbylou petrželkou, dle chuti i chilli papričkou.

Ingredience

500 g lesních hub
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
sůl a černý mletý pepř
4 snítky tymiánu
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce sójové omáčky
1 malá chilli paprička
4 krajíce chleba
1 lžíce ostré hořčice
2 lžičky sladké papriky
2 lžíce pokrájené hladkolisté petržele