11. srpna 2015

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrolu na rozehřátém sádle necháme zesklovatět cibuli. Pak ji zasypeme paprikou, promícháme a přidáme houby s rajčatovým protlakem. Společně restujeme asi 5 minut.

2. Vše zalijeme vývarem a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Na mírném plameni vaříme asi 30 minut. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je do hrnce asi 10 minut před koncem vaření.

3. Nakonec guláš znovu přivedeme k varu. Mouku rozmícháme v troše studené vody a vroucí guláš zahustíme. Necháme provařit. Hotový guláš dochutíme solí a pepřem. Před podáváním posypeme pokrájenou jarní cibulkou.

Ingredience

2 cibule
600 g lesních hub
60 g sádla
3 lžíce sladké mleté papriky
3 lžíce rajského protlaku
800 ml zeleninového vývaru
sůl a mletý černý pepř
½ lžičky mletého kmínu
2 červené papriky
40 g hladké mouky
1 jarní cibulka