13. srpna 2016

Postup

1. Maso odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme je na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozehřejeme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova.

2. Mezitím plátky masa lehce obalíme v mouce. Vložíme je do hrnce s osmaženou cibulí a na horkém tuku je necháme z obou stran „zatáhnout“. Zalijeme je vínem a 300 ml vody. Přidáme scezené sterilované houby, feferonky, brusinky a nové koření.

3. Hrnec přiklopíme poklicí a uzamkneme, regulátor tlaku nastavíme na stupeň 2 a přivedeme k varu. Když se začne uvolňovat pára, snížíme teplotu a roštěnky dusíme 15-18 minut. Pak opatrně vypustíme páru a hrnec otevřeme. Roštěnky podáváme s rýží a omáčkou.

Ingredience

600 g hovězího roštěnce
sůl a mletý černý pepř
2 středně velké cibule
50 g sádla
100 g hladké mouky
200 ml červeného vína
1 sklenička sterilovaných hub (300 g)
2 feferonky
2 lžíce brusinek
6 kuliček nového koření