12. srpna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Polníček se špenátem propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Jahody zbavíme stopek a nakrájíme na plátky.

2. Vlašské ořechy nasekané nahrubo opražíme na suché pánvi. Bagetu nakrájíme na kolečka, kozí sýr na silnější plátky. Položíme ho na pečivo a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 6 minut.

3. Do misky nalijeme med, balsamikový ocet, pomerančovou šťávu, olivový olej a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

4. Na talíře rozdělíme polníček, špenátové listy, jahody a vlašské ořechy. Přelijeme dresinkem a podáváme s bagetkami s rozpečeným kozím sýrem.

Ingredience

200 g políčku
200 g baby špenátu
200 g čerstvých jahod
2 hrsti vlašských ořechů
1 tmavá bageta (cca 100 g)
100 g tvrdého kozího sýra
Dresink:
1 lžíce medu
1 lžíce balzamikového octa
½ ks šťávy z pomeranče
50 ml olivového oleje
sůl a mletý barevný pepř