Ingredience600 g filetů z tresky |
1. Tresku vaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Nakrájíme ji na drobné kousky a vložíme do mísy. Přidáme brambory a vše společně rozmačkáme.
2. Pak ochutíme solí a pepřem a vmícháme prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce a nakonec přilijeme mléko. Z hmoty vytvarujeme kuličky velké asi jako vlašský ořech. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
3. Všechnu zeleninu na omáčku očistíme a nakrájíme na kousky. Orestujeme ji v pánvi na oleji. Pak přilijeme víno a pozvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem a lehce promixujeme. Podáváme ji s tresčími kuličkami.