RECEPT DNE: Španělská omáčka s tresčími kuličkami

  11:39aktualizováno  25. března 2019 18:59

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

600 g filetů z tresky

sůl

200 g uvařených a oloupaných brambor

mletý černý pepř

2 stroužky česneku

2 lžíce nasekané petrželky

3 hrsti strouhanky

2 vejce

200 ml mléka

rostlinný olej na smažení

Španělská omáčka:

3 stroužky česneku

1 cibule

150 g pórku

4 červené papriky

1 zelená paprika

3 rajčata

3 lžíce olivového oleje

200 ml bílého vína

sůl s drcený barevný pepř


1. Tresku vaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut. Pak ji vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Nakrájíme ji na drobné kousky a vložíme do mísy. Přidáme brambory a vše společně rozmačkáme.


2. Pak ochutíme solí a pepřem a vmícháme prolisovaný česnek, petrželku, strouhanku, vejce a nakonec přilijeme mléko. Z hmoty vytvarujeme kuličky velké asi jako vlašský ořech. Osmahneme je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.


3. Všechnu zeleninu na omáčku očistíme a nakrájíme na kousky. Orestujeme ji v pánvi na oleji. Pak přilijeme víno a pozvolna vaříme asi 15 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem a lehce promixujeme. Podáváme ji s tresčími kuličkami.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sportovní elegance funguje. Odvažte se a spojte zdánlivě nespojitelné

Řada módních expertů by vám za spojení pojmů sport a elegance utrhla hlavu. Jenže i na první pohled sportovní oblečení...

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je kynuté těsto. Pro...

Avokádo, jahody, banán i chilli. Vášnivý jídelníček ocení nejen zamilovaní

Konzumace pokrmů je přirozenou a potřebnou součástí života ve všech jeho aspektech. Nejde jen o to nemít hlad. Správné...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Umělkyně zdobí své tělo motivy předků, oživuje dávnou minulost

Dvaadvacetiletá Yarikazu Xipaya žijící v Brazílii maluje na své tělo ornamenty, které si ženy z domorodých kmenů samy...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...