9. října 2015

Postup

1. Citrony pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ryby opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Bříška naplníme částí pokrájených citronů a petrželí.

2. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

3. V kastrolu rozehřejeme 1/2 másla, přidáme cibuli, česnek, houby, kmín a sůl. Směs mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Pak přilijeme víno, necháme provařit a směs přendáme do hlubšího pekáče.

4. Naplněné pstruhy lehce obalíme v mouce, z obou stran je zprudka opečeme na zbylém, rozehřátém másle a vložíme do pekáče na houbovou směs. V troubě vyhřáté na 180 °C je dopékáme asi 15 minut. Při servírování zdobíme kouskem salátu a zbylými citrony. Podáváme s různě upravenými brambory.

Ingredience

2 chemicky neošetřené citrony
4 pstruzi (vykuchaní)
sůl
4 lžíce pokrájené ploché petržele
2 cibule
1 stroužek česneku
300 g čerstvých lesních hub
80 g másla
1 lžička drceného kmínu
150 ml bílého vína
hladká mouka na obalení ryb
kousek salátu na ozdobu