Houbařský pstruh

  8:25aktualizováno  25. března 2019 20:09

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

2 chemicky neošetřené citrony

4 pstruzi (vykuchaní)

sůl

4 lžíce pokrájené ploché petržele

2 cibule

1 stroužek česneku

300 g čerstvých lesních hub

80 g másla

1 lžička drceného kmínu

150 ml bílého vína

hladká mouka na obalení ryb

kousek salátu na ozdobu


1. Citrony pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ryby opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Bříška naplníme částí pokrájených citronů a petrželí.


2. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.


3. V kastrolu rozehřejeme 1/2 másla, přidáme cibuli, česnek, houby, kmín a sůl. Směs mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Pak přilijeme víno, necháme provařit a směs přendáme do hlubšího pekáče.


4. Naplněné pstruhy lehce obalíme v mouce, z obou stran je zprudka opečeme na zbylém, rozehřátém másle a vložíme do pekáče na houbovou směs. V troubě vyhřáté na 180 °C je dopékáme asi 15 minut. Při servírování zdobíme kouskem salátu a zbylými citrony. Podáváme s různě upravenými brambory.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sportovní elegance funguje. Odvažte se a spojte zdánlivě nespojitelné

Řada módních expertů by vám za spojení pojmů sport a elegance utrhla hlavu. Jenže i na první pohled sportovní oblečení...

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v štědrovečerním...

RECEPT DNE: Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...