Ingredience2 chemicky neošetřené citrony |
1. Citrony pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Ryby opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Bříška naplníme částí pokrájených citronů a petrželí.
2. Cibuli i česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.
3. V kastrolu rozehřejeme 1/2 másla, přidáme cibuli, česnek, houby, kmín a sůl. Směs mícháme, dokud se neodpaří většina tekutiny. Pak přilijeme víno, necháme provařit a směs přendáme do hlubšího pekáče.
4. Naplněné pstruhy lehce obalíme v mouce, z obou stran je zprudka opečeme na zbylém, rozehřátém másle a vložíme do pekáče na houbovou směs. V troubě vyhřáté na 180 °C je dopékáme asi 15 minut. Při servírování zdobíme kouskem salátu a zbylými citrony. Podáváme s různě upravenými brambory.