9. února 2015

Postup

1. Pstruhy vykucháme, očistíme a důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Osušíme je a na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme.

2. Citrony omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme společně s rozmarýnem do břicha ryb.

3. Ryby položíme na pečicí papír a pokapeme olivovým olejem. Gril rozehřejeme tak, abychom měli uhlí jen po stranách. Pečicí papír s rybou vložíme na střed roštu, přikryjeme poklicí od grilu a grilujeme 15-20 minut.

4. Hotové pstruhy podáváme s grilovanými bramborami, paprikou, česnekem a cibulí.

Ingredience

4 pstruzi
1 lžíce hrubé soli
1/2 lžičky čerstvě namletého pepře
2 citrony bio
4 snítky rozmarýnu
olivový olej