9. června 2015

Postup

1. Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pro přípravu marinády nalijeme do misky olivový olej a ocet, přidáme natrhané lístky rozmarýnu, ochutíme solí a pepřem a vše promícháme.

2. Cuketu i lilek omyjeme a nakrájíme na kousky, cibulky očistíme. Zeleninu vložíme do mísy, zakapeme olivovým olejem a osolíme. Pak na menší špízy napichujeme střídavě cibulky, kousky cukety a lilku.

3. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj pstruhy. Do každého z nich vložíme snítku rozmarýnu, posypeme plátky česneku a potřeme připravenou marinádou.

4. Ke pstruhům přidáme připravené zeleninové špízy, vložíme plech do předehřáté trouby a při teplotě 190 °C pečeme asi 18-20 minut. Během této doby pstruhy několikrát potřeme marinádou. Upečenou rybu zakapeme citronem a podáváme se zeleninovými špízky.

Ingredience

4 vykuchané pstruhy
3 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
4 snítky rozmarýnu
sůl a mletý černý pepř
1 citron
Na špízky:
1 lilek
1 cuketu
16 mladých cibulek
2 lžíce olivového oleje