9. srpna 2015

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Lišky dobře očistíme. Šalvěj a libeček omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.

2. Pstruhy očistíme, omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme a opepříme. Pak je naplníme částí cibule a lišek. Ryby dáme do pekáčku a posypeme zbylou cibulí a houbami. Máslo nakrájíme na kousky a přidáme do pekáčku.

3. Ryby posypeme šalvějí, vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C zapékáme 15-20 minut. Na závěr je posypeme nasekaným libečkem a ještě krátce zapečeme. Pstruhy podáváme například s pečenými bramborami.

Ingredience

2 červené cibule
300 g lišek
4 snítky šalvěje
4 snítky libečku
4 pstruzi
sůl
mletý černý pepř
100 g másla