9. srpna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Rýžové nudle namočíme do studené nebo vlažné vody na tři čtvrtě až jednu hodinu, nebo aby nudle zplihly, ale stále byly pevné na dotek. Až lehce změknou, scedíme je.

2. Mrkev, jarní cibulku, zázvor a česnek očistíme. Zázvor s česnekem nasekáme nadrobno, mrkev s jarní cibulkou a chilli papričkou nakrájíme na nudličky. Krevety oloupeme a odstraníme střívka.

3. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej, vložíme krevety a zprudka osmahneme. Růžové krevety vyndáme z pánve a ve výpeku orestujeme česnek a zázvor. Po 2 minutách přidáme mrkev, jarní cibulku a chilli papričku. Vlijeme rozšlehaná vejce a nepřestáváme míchat.

4. Nakonec ochutíme omáčkou Pad Thai. Vše povaříme další 2 minuty, ochutíme solí, pepřem a v pánvi promícháme s nudlemi. Hotové Pad Thai smícháme s nasekaným koriandrem a s mungo klíčky. Podáváme s limetkou.

TIP: Pokud nechceme použít již hotovou Pad Thai omáčku, můžeme si jí vyrobit sami. Smícháme 3 lžíce rybí omáčky se 2 lžícemi tamarindové pasty, lžící vody, 2 lžícemi palmového cukru a dobře promícháme. Chuť a aroma upravíme na požadovanou kombinaci slané, kyselé a sladké.

Ingredience

400 g širokých rýžových nudlí
2 mrkve
3 jarní cibulky
40 g zázvoru
3 stroužky česneku
400 g krevet
4 lžíce arašídového oleje
2 chilli papričky
4 vejce
omáčku Pad Thai
sůl
mletý mix pepřů
1 svazek koriandru
50 g mungo klíčků
2 limety