8. ledna 2016

Postup

1. Brokolici a květák opláchneme a rozdělíme na růžičky. Mrkev očistíme, oškrábeme a nakrájíme na menší kousky.

2. Zeleninu vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme ji dopoloměkka. Pak ji přecedíme a necháme okapat.

3. V kastrůlku připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Přilijeme vývar a po troškách mléko. Bešamel za stálého míchání vaříme, dokud není hezky hustý. Pak do něj vmícháme sýr a dochutíme ho solí a pepřem.

4. Povařenou zeleninu naskládáme do vymaštěné zapékací misky. Přisypeme rozmrazený hrášek a vše přelijeme omáčkou. Zeleninu v troubě předehřáté na 200 °C zapékáme 15-20 minut.

Ingredience

250 g brokolice
250 g květáku
2 velké mrkve
sůl
100 g hrášku
Omáčka:
60 g másla
50 g hladké mouky
200 ml vývaru
200 ml mléka
100 g strouhaného sýra
mletý bílý pepř
máslo na vymazání zapékací misky