8. listopadu 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Květák rozdělíme na růžice a rozkrájíme je na menší kusy. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a necháme krátce přejít varem.

2. Mezitím nakrájíme brokolici a ve chvíli, kdy se začne vařit květák s mrkví ji přidáme do kastrolu. Necháme minutu vařit, scedíme a rozložíme na plech potřený olejem. Přidáme na silnější proužky nakrájenou slaninu, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C dokud slanina nezezlátne.

3. V misce smícháme vodu s octem, solí a pepřem. Přidáme najemno nasekanou cibuli, chilli papričku a pažitku.

4. Pečenou zeleninu rozdělíme do misek nebo hlubších talířů, zalijeme dresinkem a podáváme s opečeným bílým pečivem

Ingredience

½ hlávky květáku
2 mrkve
sůl
1 malá brokolice
olej
4 plátky anglické slaniny
Dresink:
60 ml vody
4 lžíce vinného octa
drcený pepř
½ červené cibule
½ chilli papričky
½ svazku pažitky