8. března 2015

Postup

1. Květák rozebereme na růžičky, osolíme ho a uvaříme téměř do měkka. Poté ho vyjmeme a necháme zchladnout. Květák a polovinu koriandru nasekáme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek s jogurtem, vejce, strouhanku a hladkou mouku. Nakonec směs osolíme a okořeníme.

2. Z dobře promíchaného těsta vytvoříme placičky. Ty pak smažíme v pánvi na středně rozpáleném oleji z každé strany asi 3 minuty. Po opečení je necháme na papírovém ubrousku okapat.

3. Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na olivovém oleji. Vychladlou cibulku smícháme s jogurtem, šťávou i kůrou z citronu, nasekaným koriandrem a osolíme. Hotové placičky podáváme s jogurtovou omáčkou a posypané zbylým koriandrem.

Ingredience

1 květák
sůl
30 lístků čerstvého koriandru
1 stroužek česneku
30 g řeckého jogurtu
3 vejce
60 g strouhanky
50 g hladké mouky
1 lžičku kari koření
1 lžičku mletého římského kmínu
½ lžičky mleté skořice
½ lžičky kurkumy
rostlinný olej na smažení
Na omáčku:
1 šalotku
olivový olej
400 ml řeckého jogurtu
šťávu a kůru z poloviny citronu
6 snítek koriandru
sůl