8. srpna 2015

Postup

1. Zahřejeme olej v hrnci. Vsypeme koriandr a kmín a zhruba půl minuty opékáme, až se koření rozvoní. Pak vsypeme nakrájenou cibuli a 4 minuty ji opékáme, až zesklovatí. Přidáme k ní podrcený česnek, květák rozebraný na růžičky a kešu oříšky. Osolíme, opepříme a 1 minutu opékáme. Směs zalijeme vývarem. Rychle přivedeme k varu. Vložíme kuřecí prsa a vaříme 15 minut.

2. Mezitím připravíme směs kořeněných semínek. V oleji restujeme drcený česnek, dýňová semínka, sezam, koriandr a kmín, až sezam zezlátne.

3. Z vývaru vyndáme uvařená kuřecí prsa a necháme je chvilku na talíři odpočinout. Vyndáme i pár růžiček květáku na ozdobení. Pak květák ve vývaru rozmixujeme dohladka. Rozmixovanou polévku podle chuti dosolíme. Servírujeme ji s orestovanými kořeněnými semínky, kousky květáku a natrhaným kuřecím masem.

Ingredience

1 lžíci panenského olivového oleje
1 lžičku koriandrových semínek
1 lžičku kmínu
1 malou cibuli nakrájenou najemno
2 podrcené stroužky česneku
70 g nesolených kešu ořechů
500 g květáku
1,2 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
200 g vařených kuřecích prsou
Na dokončení:
3 lžíce olivového oleje
2 podrcené stroužky česneku
2 lžíce slunečnicových semen
1 lžičku sezamu
1/2 lžičky koriandrových semínek
1/2 lžičky římského kmínu