7. srpna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Krevety propláchneme, vyloupeme z krunýřků a odstraníme střívka. Pak krevety omyjeme a osušíme.

2. Krevety dáme do mísy, zalijeme asi 50 ml olivového oleje a promícháme. Citron omyjeme a nakrájíme na plátky.

3. Rozpálíme velkou grilovací pánev nebo gril. Krevety i plátky citronu zprudka ze všech stran opečeme.

4. Zbytek olivového oleje smícháme s najemno nasekanou chilli papričkou a bazalkou. Hotové krevety osolíme mořskou solí a podáváme společně s ochuceným olejem a bagetou.

Ingredience

1000 g čerstvých krevet (asi 20 – 24 kusů)
100 ml olivového oleje
2 citrony
1 chilli paprička
1 snítka čerstvé bazalky
špetka mořské soli