5. srpna 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Králičí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.

2. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričky očistíme a pokrájíme najemno. Česnek s chilli papričkami přidáme do pánve k masu spolu s polovinou nasekaných bylinek. Zalijeme vínem a vývarem a dusíme doměkka.

3. Rajčata omyjeme, přepůlíme a vmícháme je i s olivami k masové směsi. Dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec vmícháme máslo a zbylé bylinky. Dochutíme solí a pepřem a podáváme např. s pečivem.

Ingredience

400 g králičího masa (vykostěného)
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 chilli papričky
menší svazek bylinek (oregano, tymián, bazalka, rozmarýn)
100 ml bílého vína
200 ml masového vývaru
250 g cherry rajčat
100 g černých oliv