4. srpna 2016

Postup

1. V misce promícháme majonézu se zakysanou smetanou. Přidáme citronovou šťávu a med. Dochutíme solí a pepřeme a dobře promícháme. Dresink necháme v lednici odležet.

2. Listové saláty opereme a odstředíme, aby se zbavily přebytečné vody. Jablka i hrušku omyjeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky, které pokapeme citronovou šťávou. Hroznové víno opláchneme a nakrájíme na poloviny. Řapíkatý celer oloupeme a nasekáme na drobno.

3. Vlašské ořechy opečeme na suché pánvi dozlatova. Polovinu ořechů nasekáme nahrubo, druhou polovinu necháme vcelku.

4. V míse promícháme listové saláty s jablky, hruškou, hroznovým vínem, celerem a nasekanými ořechy. Salát rozdělíme na talíře, dozdobíme celými ořechy a podáváme s připraveným dresinkem

Ingredience

400 g směsi listových salátů
1 červené jablko
1 zelené jablko
1 hrušku
150 g červeného hroznového vína
2 stonky řapíkatého celeru
50 g vlašských ořechů
Na dresink:
4 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
šťávu z 1 citronu
1 lžíci medu
sůl a mletý černý pepř